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RULE 5, ART. 3 . . . Arm sleeves, knee sleeves, lower leg sleeves, compression shorts and 

tights are permissible: 

a. Anything worn on the arm and/or leg is a sleeve, except a knee brace, and shall 

meet the color restrictions. 

b. The sleeves/tights, compression shorts shall be black, white, beige or the 

predominant color of the jersey and the same color sleeves/tights shall be worn by 

teammates. 

c. All sleeves/tights, compression shorts shall be the same solid color and shall be the 

same color as any headband or wristband worn. 

d. Meet the logo requirements in Rule 3-6. 

New in 2023-2024:  KSHSAA Interpretation of pants and sleeves:  Pants are defined as an 

article of clothing with a waistband that covers the entire leg with its lowest point just 

above the ankle.  Only the length of the pants matter, not the fit.  The fit can be tight 

compression or a looser fit. 

If a pair of shorts or skirt is worn over the top of an article of clothing with a waistband that 

covers the entire leg with its lower point just above the ankle, that article of clothing is now 

a sleeve and must comply with the rules of a sleeve. 

 Frequently Asked Questions 

 Q1. May tights/yoga pants be worn as uniform bottoms? 

 

A: Yes; however, all rules apply pertaining to manufacturer logos and color  

 requirements. If shorts are worn over tights/yoga pants – which is the most  

 common scenario – then all rules apply as compression tights. 

 

Q2: If a team or player is wearing pants as the uniform bottom, do the legs have to  

 be of the same length? 

A: Yes 
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Q3: May players wear compression shorts/tights where one leg is longer than the  

 other? 

 

A:  Yes. There is no rule preventing wearing compression shorts/tights in this fashion. 

 

Q4: May players tuck the bottom of their shorts into the bottom of their 

compression shorts? 

 

A: Yes. 
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